Menu

Cart

Πολύ εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή με μια νότα εξωτισμού.

Τι χρειαζόμαστε:

Μπουτάκια κοτόπουλου (μια συσκευασία έχει συνήθως 5)
Το χυμό από 2 μικρά πορτοκάλια
1 πορτοκάλι σε ροδέλες (μια για κάθε πιάτο)
1 μεγάλη κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
1 καρφάκι γαρύφαλλο
1 μπαχάρι
μερικούς κόκκους ροζ πιπέρι
αλάτι
πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

Πλένουμε και στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά τα μπουτάκια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και βάζουμε τα μπουτάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Στραγγίζουμε το λάδι και προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών, το μέλι και τα μπαχαρικά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπουτάκια και να πήξει λίγο η σάλτσα.
Πέντε λεπτά πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε στη σάλτσα και τις ροδέλες του πορτοκαλιού να μαλακώσουν και να καραμελώσουν
Τα σερβίρουμε ζεστά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε περισσότερο χυμό, ανάλογα με το πόσο αραιή θέλετε τη σάλτσα. Ιδανικό είναι να καραμελώσουν τα μπουτάκια. Το τέλειο συνοδευτικό - μετά από διάφορους πειραματισμούς - είναι το ημιάγριο ρύζι. Μπορείτε να πασπαλίσετε το πιάτο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή όρεξη!

βρέιτε αυτή και πολλές ακόμα συνταγες στο: www.sintagespareas.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση