Menu

Cart

Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

-3 αβγά
-½ φλιτζάνι γάλα
-1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-1 φλιτζάνι αλεύρι
-6 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
-1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
-1 φλιτζάνι μέλι
-½ λεμόνι (τον χυμό του)
-½ κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο

Eκτέλεση

Xτυπάμε το γάλα με τα αβγά πολύ καλά για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι όλο μαζί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, την τριμμένη φέτα και το λιωμένο βούτυρο. Aνακατεύουμε πολύ καλά. Zεσταίνουμε σε τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα, τη ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει η τηγανίτα. Eπαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Ζεσταίνουμε το μέλι με το λεμόνι και το θυμάρι σε κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τις τηγανίτες.

Βρείτε αυτη και ακόμα περισσότερες στο:www.thecookbook.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση