Menu

Cart

Η Ελληνική εκδοχή του cheese cake αλλά με βάση τάρτας αντί για μπισκότων.

Τι χρειαζόμαστε:

Γιά την βάση

75γρ βούτυρο ή μαργαρίνη παγωμένη από το ψυγείο
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. παγωμένο νερό
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη

Για την κρέμα

μισό κιλό φρέσκια γλυκειά μυζήθρα
3 αυγά
1-2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

Για την ζύμη, βάζουμε το παγωμένο βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη στο πολυμίξερ με τον κόφτη. Τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ψιλό τρίμμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και περιμένουμε μέχρι να γίνει ζύμη. Βγάζουμε από το μίξερ, ζυμώνουμε λίγο με το χέρι για να ομοιογενοποιηθεί και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Ανοίγουμε την ζύμη, τοποθετούμε σε ταρτιέρα και ψήνουμε για 13-14 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, σκεπασμένη με χαρτί..
Για την κρέμα τυριού, χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικα καλά μέχρι να έχουμε μιά όσο το δυνατόν πιό λεία κρέμα.
Την προσθέτουμε πάνω από την ψημένη βάση.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά και μέχρι να πάρει η επιφάνεια της τάρτας χρώμα.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με μέλι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ντύνω την ταρτιέρα με αντικολλητικό χαρτί για καλύτερο αποτέλεσμα. Ελέγχω το ψήσιμο της κρέμας βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.

Bρέιτε αυτή και πολλές ακόμα συνταγες στο: www.sintagespareas.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση